søndag 2. februar 2014

Bollywood extra!

"Bollywood?!" ropte mannen inn til oss. Vi var i ferd med å ta ut penger fra en minibank i det turisttette Colaba-området i Mumbai. Vi viftet ham videre, det var vel en pågående selger fra et sightseeing-byrå som forsøkte å sjanghaie oss for en Bollywood-tour. Han jaget videre. Ute på gaten igjen meldte tvilen seg. Hva var det egentlig han sa? Kunne det være "Bollywood extras"? I Lonely Planet hadde vi lest at det var her statistjegerne hadde sine jaktmarker dersom de trengte noen blekansikter som statister. Vi knuffet oss gjennom folkevrimmelen til vi så den brede ryggen hans igjen. Denne gang var det vi som tok kontakt, og snart var jobben i boks. "Møt på McDonald`s klokken 6. Det kommer til å ta hele natten".

Klokken 18, utenfor McDonald`s. Én etter én dukker arbeidslaget opp. Det går mye i hasjbukser, seks ukers reiseskjegg og sandaler. Det veksles noen ord. Hvor har dere reist? Hvor lenge? Kashmir, Delhi, Rajastan. Pushkar, Udaipur. To Goa for Christmas? Yes, me too. "Talentspeiderne" legger til med bussen, og det noe rufsete skuespillertruppen er klar for innsats. Vi skal bare gjennom byen først.

Mumbai er stort. Fire timer senere var vi framme på location, ved en strand nord rett utenfor byen. Trailere, aggregater, lyskastere og busser stor oppmarsjert i mørket. Ei ku går blasert rett igjennom viraken. Jentene blir kledd opp først, eller kanskje mer av? Her kan ikke klærne bli for små, det skal spilles inn en scene fra en strandfest, og noen vestlige jenter som danser rundt i korte skjørt er aldri feil. Litt akkedering må til om en vil beholde mer enn noen kvadratdesimeter tekstil. Guttene er det ikke så farlig med, vi kan gå som vi er. Hvem bryr seg?

Hva heter filmen, spør Brian fra New Zealand. "Bang Bang Bangkok" kommer det kjapt fra en av castingagentene. John bryter ut i latter inne i reiseskjegget. "What kind of movie is this exactly? Adult movie?" Litt mer resarch viser at dette er en "Hangover-aktig" komedie, med undertittelen "What happens in Bangkok doesn't stay in Bangkok!" De tre mannlige stjernene er foreløbig best kjent for sjampo-reklamer og modelloppdrag, men bare vent!

Settingen er et "full moon party" i Thailand, så her trengs det både vestlige backpackere og thaier. Sistnevnte er litt vrient å få tak på i India, men nepalesere er det nok av, så "strandfesten" fylles opp med byggearbeidere og servitriser fra det fjellrike landet. Så braker det løs. De tre stjernene kommer dansende inn i strandfesten, i fargesterke blazere med glansfullt hår og kasjmir-lys hud. Bak dem de profesjonelle danserne, for det meste hiphopkledde indiske gutter og blonde jenter fra Ukraina i stram koreografi . Så, bak der igjen, småvokste nepalesere, Brian fra New Zealand, Greta fra Tyskland og oss, i mer improvisert koreografi. "Cut, cut!" Litt hårspray på stjernene, produsent og regissør i lavmælt samtale. "Ready, boys and girls! New take!" Igjen og igjen danser vi. Og ganske riktig, der kommer også fullmånen frem.


Når solen står opp er alle "McDonald`s-statistene" samlet i en bobil. Økta er unnagjort, og vi har vært med på en bollywoodproduksjon. Snart venter lønna på 500 rupis. Noen sovner der vi sitter andre filmer med mobiltelefonene. Plutselig bryter vi én etter én ut i latter. For en syk situasjon, og for en opplevelse!

Men dette var bare begynnelsen, snart ventet flere opplevelser i Bollywood...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar