lørdag 15. februar 2014

Takterrassens verden

Vi hadde hørt så mye om Jaipur - The Pink City. Vi kunne ikke vente med å dra til gamlebyen, en rosa verden med majestetiske bygg og eleganse. Forventningene var skyhøye! Desto større ble også skuffelsen.
Det var absolutt mye morsomt i Jaipurs slitne gamleby, blant annet Hawamahel (Luftslottet) og de mange, trange smugene og duppedingsbutikker. Men etter noen timer med endeløs vandring i bilhornenes evige kaos fikk vi nok.
Vi fant paradis på et helt annet sted, mye senere på kvelden. Som mange andre turister, fant også vi veien til Peacock Roof Restaurant, på toppen av et koselig hotell, innredet med alt Jaipur og India er kjent for. Restauranten var på tre tak plan, men utsikt over hele byen. Ikke bare var maten, og spesielt lassien, utsøkt, men også meget billig. Servicen var upåklagelig, og stemningen var på topp. Vi møtte til og med på en europeisk dame som vi hadde snakket så vidt med på postkontoret tidligere på dagen.
Tips: Innerst i andre plan ligger det en genert smykkebutikk hvor det selges sølv og edelsteiner. For dere som er interessert i den slags: kjøp her. Eieren gav svært rimelige priser for bra håndarbeid! Ingen overprising i det hele tatt.

Dagen etter bar det av sted til fortene over alle fort, Amber Fort, 11 kilometer utenfor Jaipur. Bygget på 1500-tallet, var dette noe av det flotteste vi har sett. Og det aller beste var den bratte turen opp til fortet på elefanten Rupa sin rygg. Med sine flotte divaner, trange trappeoppganger og fascinerende utsmykning er dette absolutt et sted det er verdt å få meg seg. Det er dog enorme områder, så husk rikelig med vann. Er du sulten kan du trøste deg med at det er flere spisesteder på vei ut (disse ser du ikke før du følger exit skiltet)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar